Contec Ingegneria
Contec AQS
Contec Industry
Pronext
Econ Energy
Gruppo Contec
logo_Contec_gruppo_web_completo

THE GROUP

interior design_progettazione uffici

Office design: new Coelsanus offices are complete

The new spaces of Coelsanus – the leader of the canning industry – are complete. The space, already used for logistics, had to be transformed to accommodate other new features such as corporate image and non-industrial operations. Contec Ingegneria dealt with the Design of the Offices and the Artistic Direction of the supplies.

After the acquisition of a plant in Orgiano (Vicenza) by the important food brand Coelsanus (www.coelsanus.com), Contec Ingegneria has been commissioned to redevelop the office building, in order to adapt the spaces both for operational use and for company representation functions.

Aims and interventions

One of the aims to be achieved in this new location – integrated morphologically and functionally in a site for logistics – was the reception to external visitors, transferring a sense of sober efficiency in a more modern style than the existing offices in the Coelsanus headquarters, dating back to the seventies.

Therefore the intervention concerned the outdoor area, where a corner totem was set up. Near that, a platform roof protects a new glazed entrance area that highlights the access to the offices compared to the monotonous front of the logistics warehouse.

 

interior design_uffici

Entrance of Coelsanus offices

interior design_uffici

The double external signage

On the ground floor the entrance is dominated by an interesting double-height empty space and enhanced by a staircase with cantilevered elements and glazed parapet on a metal structure.

interior design_uffici

Staircase in the entrance

interior design_uffici

The entrance…from above

interior design_uffici

The staircase, lighting detail

Not intervening on the flooring, the commitment focused on the characterization of the space thanks to the light, through a new general lighting system, integrated into the new handrail. In addition, an existing blind partition has been replaced with a new glazed partition, to allow the entrance to be controlled directly from the offices.

The side towards the outside, protected by the new platform roof, has remained entirely glazed including the emergency door and the entrance area with automated sliding doors.

interior design_uffici

The entrance area

interior design_uffici

Internal perspective of the entrance

The office furniture was chosen with Coelsanus preferring a sober and linear style, with a predominance of white color.

In the operative and directional offices, a sound-absorbing counter ceiling was provided to improve the acoustic comfort, suffering due to the existing type of flooring. The lighting comfort has been realized with microprismatic dimmable LED elements recessed into the counter ceiling.

Operational details

Particular attention has been reserved to the meeting room on the second floor, which is enhanced by a large table with a glazed, white back-painted glass surface. The counter ceiling has been realized on two distinct floors underlined by a specific LED line, keeping the high acoustic performances intact.

interior design_sala riunioni

Meeting room

interior design_sala riunioni

Meeting room

interior design_uffici

The sitting

interior design_sala riunioni

The corner for the catering

interior design_uffici

Facility, video and catering

 

On the table axis, two specific suspended lighting elements. The furnishings are completed by an illuminated display with some products of the company and a counter for catering for guests during the meetings.

 

interior design_uffici

Corporate display

interior design_uffici

Coelsanus products

Staff

The staff of Contec Ingegneria, that dealt with the design of the offices, includes the engineers Stefano Savoia, Christian Udali, Elena Padovani and the architect Chiara Patuzzi.

Tags:

LOCATION

LOCATION

LOCATION

TURNOVER

fatturato_statico_IT